Rus sanatçı Lilliya Gorbatsevich'in eğitmenliğinde Kasım 2016 ayı içerisinde keçe sanatı eğitimi başladı. Trabzon Sanatevi'nin sağladığı ortam ile Trabzon'da ilk defa mozaik sanatı eğitimi veren Rus sanatçı, bu kapsamda ilk defa Trabzon'da mozaik sergisini de yine Trabzon Sanatevi'nde açtı. Kasım 2016 ayında başlayan keçe sanatı ve mozaik sanatı eğitimi her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri keçe sanatı, Çumartesi günleri mozaik sanatı üzerine Trabzon Sanatevi'nde devam etmektedir.
Keçe sanatı üzerne sizlerle kısa bilgi paylaşımında bulunmak istiyoruz. Bir topluma farklı kimlik kazandıran ve onu diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerin başında “gelenekleri” gelmektedir. Türkler de tarih boyunca kendilerine has geleneklerini oluşturmuşlardır. Bu oluşumda göçebe yaşamdan yerleşik yaşama geçiş etkili olmuştur. Başlangıçta örtünerek doğa koşullarından korunmak için kullanılan giyim eşyaları zaman içerisinde sosyal, ekonomik, kültürel ve dini değerlerden etkilenerek bölgesel ve milli özellikleri yansıtmıştır.
Türk kültürü içerisinde var olan geleneksel el sanatları, toplumda farklılaşan yaşamsal ihtiyaçlarla beraber sürekli gelişim ve değişim içerisindedir. Gelenekteki değişim olgusuna paralel olarak Keçecilik sanatı da başta ihtiyaçlardan doğmuş, toplumun ihtiyaçlarına göre şekillenmiş, yaşamın birçok alanında kullanılmıştır. Türklerde tarih boyunca giyim kuşam kültürünün içinde yer alan keçe, yaşamsal ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra toplumda statü göstergesi ürünlerin yapımında da kullanılmıştır.
Özellikle önceki dönemlerde yaygın olarak kullanılan keçe başlıklar kişilerin toplumdaki yerini yansıtan önemli objelerdi. Tarihsel süreçte Keçecilik sanatı da toplumla birlikte değişim ve dönüşüme uğrayarak günümüze kadar ulaşmıştır. Keçe modanın etkisi ile farklı biçimlere bürünerek giyim kuşam kültürü içinde her geçen gün kendisine yeni alanlar bulmaya devam etmektedir.